Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stabat Mater van Pergolesi

5 november 2017 @ 15:00 - 16:00

Stabat mater

Stabat Mater van Pergolesi: de mooiste Barokmuziek in Culemborg

CULEMBORG – Het professionele barokensemble Dives Sonis brengt ook dit najaar twee van de meest ontroerende muziekstukken naar Culemborg. In de sfeervolle Oud Katholieke Kerk aan de Varkensmarkt zal op zondag 5 november a.s. een bijzondere uitvoering plaats vinden van een aantal parels uit de historie van de barokmuziek. Met name het Stabat Mater van G.B. Pergolesi dat op ontroerende en indringende wijze de smart verklankt van de moeder Maria die haar zoon Jezus aan het kruis ziet sterven, is een van de meest uitgevoerde en geliefde werken die direct tot het hart spreken. In een afwisseling van duetten en solo aria’s worden hierin de smart en liefde bezongen van een moeder voor haar lijdende kind.

Daarnaast zal ook het Salve Regina van D. Scarlatti klinken; een smeekbede in vaak schrijnende harmonieën tot Maria, hier getoonzet voor twee zangstemmen en basso continuo.

Het ensemble Dives Sonis brengt deze muziek in een intieme bezetting voor sopraan, alt, kistorgel en barokcello vanuit een authentieke benadering. Uitvoerenden zijn: sopraan Marjon Strijk, alt Gabriëlle Nijhuis, organist Henk van Zonneveld en cellist Diederik van Dijk. De vier musici hebben zowel in ensemblevorm als ook als solist ruime ervaring in het professionele klassieke muziekleven.

Datum/tijd: 5 november om 15.00 uur
Entree: €12,50

Reservering vooraf is mogelijk via email: gnijhuis@live.nl
Het concert duurt ongeveer een uur en zal zonder pauze worden uitgevoerd.

Gegevens

Datum:
5 november 2017
Tijd:
15:00 - 16:00
Website:
http://culemborg.okkn.nl/?b=998

Locatie

Oud-Katholieke Kerk
Varkensmarkt 18-20
Culemborg,
+ Google Maps
Website:
culemborg.okkn.nl