Brasserie het Kasteeltje - LEK Magazine 2016

Brasserie het Kasteeltje – LEK Magazine 2016

Liefde, passie en warmte

Een beetje liefde, een snufje passie en een mespuntje warmte. Dat zijn niet de minste ingrediënten. Lang niet overal te vinden maar bij Brasserie Het Kasteeltje zit het in ieder gerecht! ,,Het zijn onze smaakmakers’’, legt Victor Meijer uit ,,Liefde van de kok, passie van het team en warmte van de dames.’’ Het zou zo op het bord geschreven kunnen worden dat altijd buiten staat en waar Het Kasteeltje inmiddels bekend om staat. Gastvrouw Esther van der Meer schrijft er regelmatig een mooie spreuk op. Een waar je blij van wordt als je er langs loopt. Of die je doet nadenken.

Een van de meest populaire gerechten op de lunchkaart is ‘Het Kasteeltje’. Een kom soep naar keuze en een stuk huisgemaakte quiche. De kok wil voor deze gelegenheid graag het recept van zijn quiche met de LEK-lezers delen. De liefde, passie en warmte moet u er echter zelf in doen…

Het Kasteeltje 1a

 

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg voor de bodem
  • 250 ml volle room
  • 5 eieren
  • peper / zout
  • 1 venkel
  • 1 broccoli
  • 1 pastinaak
  • 1 wortel
  • 100 gr uitgelekte zongedroogde tomaten
  • 100 gr cherry tomaatjes
  • 2 el honing
  • 200 gr brie
  • 150 gr gerijpte geitenkaas
  • 75 gr gehakte cashewnoten

Bereiding:

Leg de plakken bladerdeeg los van elkaar om te ontdooien. Haal daarna het folie ervan af en stapel het bladerdeeg weer recht op elkaar. Rol de stapel uit met een deegroller zodat er één grote ronde plak bladerdeeg overblijft. Bedek de quiche vorm met bakpapier of smeer het in boter. Leg dan het vel bladerdeeg erin en druk goed in de rand. Snij het overhangende bladerdeeg van de rand.

Maak de venkel, broccoli, pastinaak en wortel schoon en snij deze groente klein. Blancheer ze daarna kort in een pan kokend water met wat zout. Laat de groente goed uitlekken in een vergiet.

Breek de eieren in een mengkom en kluts dit even los. Doe daarna de room erbij en wat peper zout. Sla dit nog even goed door met een garde.

Bedek het bladerdeeg in de quiche vorm nu met de zongedroogde tomaten en de gehakte cashewnoten. Verdeel de geblancheerde en uitgelekte groente hierover. Snij de cherrytomaten door het midden en verdeel erover heen. Giet nu het eieren en room mengsel over de groente. Snij daarna de brie en geitenkaas in plakken en leg dit er bovenop.

Doe nu de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak dit vervolgens op 45min. Haal daarna de quiche eruit en verdeel de honing erover. Stop de taart daarna voor 10 minuten terug in de oven.

 

Brasserie Het Kasteeltje
Markt 30
4101 BX  Culemborg
0345 549 339
www.brasseriehetkasteeltje.nl