Chocoladetaart

Bij Andermaal wisselt de kaart regelmatig, en dat is fijn. Zo staan er altijd weer andere mooie gerechten op en valt er iedere keer weer genoeg te kiezen.

Eén gerecht staat er gelukkig al jaren op en dat mag van ons ook zo blijven: de fameuze Andermaal chocoladetaart. Rijk aan… smaak

Andermaal restaurant, sinds 1999 een vertrouwd adres voor mooi eten en dito wijnen. Al jaren bakken zij hun fameuze chocoladetaart. Soms voegen ze noten of andere ingrediënten naar smaak toe. Dit is de pure versie. Drink er een glaasje gezoete rode wijn of PX sherry bij.

500 gram chocolade (puur)
500 gram suiker
5 eitjes
500 gr boter
350 gr bloem

Smelt au bain marie de chocolade en de boter.
Klop ondertussen 5 eitjes en 500 gram suiker heel luchtig met de mixer.
Voeg deze samen met de chocolade en de boter en de 350 gram bloem.
Mengen en in een ingevette bakvorm ( Ø 24 cm) storten.
50 minuten bakken op 150 graden.

Restaurant Andermaal
Havendijk 6
4101 AB Culemborg
www.andermaal.nl
0345 534 645