Het Heerenlogement sinds 2016

Op de gevel van het eeuwenoude pand van Het Heerenlogement in Beusichem prijkt een nieuw jaartal. Aangebracht door Helmer en Janneke Schot, sinds februari chefkok en gastvrouw van het restaurant. Janneke: “Ons hele team zit vol frisse, culinaire energie. De toevoeging ‘2016’ aan ons logo is een knipoog om uit te dragen dat historie en vernieuwing heel erg goed samengaan.”

“Elke week verdwijnt er iets van de kaart om plaats te maken voor een nieuw gerecht. Vaste prik zijn het dagelijks wisselende Heerenmaal (12,50) en de hamburger (13,25). Maar die verschijnt wel elke week in een nieuwe variant! Een favoriet? Lastig hoor… Vooruit, de American burger met BBQ saus.”

Bij Het Heerenlogement komt alles uit eigen keuken. Voor LEK Magazine geeft Helmer het recept voor de American burger met BBQ saus prijs.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten hamburger
800 gram Black Angus vlees. 15-20% vet
8 plakken rookspek
8 blaadjes little gem sla
1 rode ui
4 plakken oude kaas
4 kleine Turkse broodjes
½ theelepel gerookte paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl chilipoeder
½ tl mosterdzaad
½ tl kaneelpoeder
½ tl gember
½ tl basterdsuiker
½ tl rookolie
peper & zout

Ingrediënten BBQ-saus
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
800 ml tomatenketchup
1 eetlepel azijn
4 el stroop
4 el bruine basterdsuiker
1 el fijne mosterd
½ tl worchestersaus
2 el rookolie
½ tl chilipoeder
peper & zout

Ingrediënten geroosterde aardappel
400 gram kleine krieltjes in schil
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
Peper & zout

Bereidingswijze
Beginnen met de krieltjes. Snijd deze door de helft. Draai met een staafmixer de olijfolie, knoflook en peper & zout fijn. Meng dit met de krieltjes en rooster het geheel in de oven in 30 minuten op 180 graden. Vergeet niet om het af en toe om te scheppen. Maal het vlees in de gehaktmolen en op smaak brengen met de specerijen, suiker, peper & zout.

Voor de saus; de ui en knoflook aanzetten in een pan. De rest van de ingrediënten toevoegen en in laten koken.

Verdeel het vlees in vieren en vorm het tot een hamburger. Gril de hamburgers kort aan beide kanten. Leg de kaas en de ui op de hamburger. Leg de hamburgers samen met de plakken rookspek op een bakplaat en gaar het verder in de oven. Ongeveer 6 minuten op 180 graden.

Bak de laatste 3 minuten de Turkse broodjes mee. Snijd de broodjes open en smeer deze in met de BBQ-saus. Leg de hamburgers op de broodjes, de spek en little gem sla er bovenop.

Serveer de rest van de BBQ-saus er apart bij, samen met de krieltjes.

Het Heerenlogement
Markt 31
4112 JR  Beusinchem
0345- 501397
www.hetheerenlogement.nl